Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Δημιουργία ιστοριογραμμής



ü Κάνουμε λογαριασμό στο sign up και επιλέγουμε Public που είναι δωρεάν και μας δίνει μία πρόχειρη ιστοριογραμμή και απεριόριστες δημόσιες.
ü Αφού ολοκληρώσαμε το λογαριασμό μας κάνουμε εισαγωγή στο sign in με το όνομα χρήστη και κωδικό που επιλέξαμε στο πρώτο βήμα.
ü Επιλέγοντας πάνω δεξιά το Dashboard έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη δική μας ιστοριογραμμή με το Add Timeline+


ü Γράφουμε τον τίτλο, αφήνουμε προς το παρόν την επιλογή draft, επιλέγουμε την κατηγορία και αναρτούμε φωτογραφία από τον υπολογιστή μας αν επιθυμούμε → create timeline.
ü Προσθέτουμε γεγονός με Add event ή χρονικό διάστημα με timespan (π.χ. διάστημα πρωθυπουργίας Καποδίστρια)
ü Δεν έχει σημασία με ποια σειρά γράφουμε τα γεγονότα αφού τοποθετούνται σύμφωνα με την ημερομηνία. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε γεγονότα προ Χριστού, επιλέγουμε το     BCE / BC

ü Αποθηκεύεται αυτόματα και μπορούμε με το Dashbord να δούμε τις ιστοριογραμμές μας. Κάνοντας κλικ στο βελάκι μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το έργο μας, να το επεξεργαστούμε, να το διαγράψουμε ή να το κάνουμε public για να μπορούν να το δουν όλοι.
Όταν βλέπουμε την ιστοριογραμμή μας κάτω από τις αναρτήσεις μας επιλέγουμε αν θέλουμε Timeline ή List.





(Διαφορετική ιστοριογραμμή αφού εκτός από τη σειρά των γεγονότων συνδυάζει και την τοποθεσία που διαδραματίστηκαν και μπορεί να αναπαραχθεί σαν βίντεο.
ü Κάνουμε λογαριασμό στο sign up, είναι δωρεάν.
ü Αφού ολοκληρώσαμε το λογαριασμό μας κάνουμε εισαγωγή στο sign in με το όνομα χρήστη και κωδικό που επιλέξαμε στο πρώτο βήμα.
ü Ξεκινάμε τη δική μας ιστοριογραμμή επιλέγοντας Create your first event. Γράφουμε τίτλο, περισσότερα στοιχεία για το γεγονός, ημερομηνία, φωτογραφία και στο τέλος την τοποθεσία στο χάρτη και αν θέλουμε κάποια γραμμή ή σχήμα. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα γεγονότα.

ü Έπειτα επιλέγουμε storiescreate new story και κάνουμε την ιστορία μας (αφού γράψουμε τον τίτλο) μεταφέροντας τα γεγονότα από τη μία στήλη στην άλλη με τη σειρά που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου